Publicerad av Stefan Nilsson den 20 Sep 2021
Peter, hotelier och restauratör, ihop med Jeanette, scenograf, arkitekt och designer, utvecklar ett arkitektoniskt hotell mitt i naturen.
Presidenten hälsar oss och Peter Bengtsson välkommna.
 
Peter och hans hustru Jeanette förvärvade Åsljungagården i början av året. Peter har bakgrund inom restaurang och hotel, bland annat har han drivit Slagthuset konferens i Malmö. Jeanette jobbar med arkitektur och konst.
Tillsammans bestämde de sig för att köpa och renovera upp Åsljungagården för att kunna driva rörelsen vidare.
De hade tidigare drivit ett mindre projekt i en scoutgård vid Kivik men ville ha en lite större anläggning.
 
Åsljungagården var sliten och behövde en hel del renovering som fortfarande pågår. De gör det mest själv och tar endast hjälp med VVS och el. Idag står 18 rum och restaurangen klara.
Den 2:a veckan i maj öppnade hotellet och restaurangen slog upp portarna den 1/6. Satsningen har varit lyckosam och det har mer eller mindre varit fullbelagt från mitten av juni till och med augusti.
Peter gör det mesta själv från reception, vaktmästare, kock och städare. Detta ger en närhet till gästerna som uppskattar detta och de har inte fått någon negativ respons hittills.
 
Hela hotellet ska vara färdigrenoverat senast mitten av november då samtliga rum är bokade för en konferens. Flera kommuner och företag har och vill förlägga konferenser hos Peter och Jeanette vilket de inte hade räknat med. Inriktningen är initialt mot friluftsliv och att gästerna ska få en naturupplevelse och man vill ha samma inriktning som Skidfrämjandet hade en gång.
Just nu marknadsförs hotellet via influencers och även i samarbete med familjen Helsingborg som just nu har en kampanj för NV Skåne. Bland andra kommer Malin Berghagen på besök och kommer att bo över i hotellet.
 
Hotellet är öppet hela tiden medan restaurangen är öppen för gäster torsdag – lördag. Det finns dock möjlighet att ringa och fråga om det finns möjlighet för ett besök eftersom hotellgästerna oftast äter på plats.
 
Vi tackar Peter med en varm applåd och önskar lycka till.
 
Nästa vecka är det frukostmöte på torsdag. Hamiltone berättar om sin satsning i Örkelljunga.
 
Stefan Nilsson