Publicerad den 15 May 2023
Nostalgiafton i Blackboxen i Forum med FarOxon med Christa.
Så var vi "On the road again" i en fullsatt Blackbox i Forum.  Sedan vår president Birgitta Wallstedt hälsat oss och alla övriga närvarande hjärtligt välkomna, fick vi njuta av härliga och svängiga låtar med tyngdpunkten från 60- till 80-talen framförda av eminenta FarOxon kvartetten med Christa. Kvartetten består av Stig Karlsson, som presenterade låtarna, Andreas Karlsson, Christa Sandén, Johan Sandén och Ingemar Sandén och de bjöd oss på en mycket uppskattad musikkväll som rev ner många och kraftiga applåder.
Kvällens överraskning kom när våra klubbmedlemmar Göran och Magnus entrade scenen och bidrog på ett utmärkt sätt i ett par låtar med piano, gitarr och sång.
 
Ulf Lagerkvist demonstrerar innehållet i en ShelterBox
 
Intäkterna från kvällens evenemang kommer oavkortat att tillfalla ShelterBox. Ulf Lagerkvist, som är Rotarian och ledamot i ShelterBox Sveriges styrelse berättar för oss om organisationens verksamhet. Genom ShelterBox kan en familj som drabbats av en katastrof där de förlorat allt, att klara sig en tid. Tillsammans med bl a Rotary hjälper ShelterBox mängder av nödställda familjer att skydda sig mot väder och andra katastrofer. Shelterbox gör stora insatser bland annat i nyligen jordbävningsdrabbade Turkiet och Syrien.
 
Efter paus med mingel och fika lämnade Sparbanken Boken, som var en av kvällens sponsorer, en redogörelse för bankens verksamhet. En skarp varning utfärdades för bedrägerier där man per telefon eller besök luras att utlämna sitt BankID. Dessa bedrägerier har ökat kraftigt och blivit allt mer raffinerade bl a genom att man numera även utnyttjar AI.
 
Kvällen avslutas med att kvartetten efter entusiastiska och kraftiga applåder spelade några extranummer varefter presidenten framförde vårt varma tack till musikerna och till alla som på olika sätt medverkat till en lyckad afton./Sven-Erik