Publicerad av Lars-Rune Svensson den 22 May 2023
Sven-Erik Svensson och Stig Karlsson hållerminiegoföredrag.
Presidenten Birgitta Wallstedt hälsade de närvarande välkomna och speciellt välkommen till de tre medlemmar som skulle hålla mini-ego föredrag.
Den 12 juni kvällsmöte på Hotel Natur Shelter i Åsljunga – anmälan kan ske på lista som går runt eller på hemsidan.
 
Sven-Erik Svensson
Född och uppvuxen i V Ringarp och nästan varit Örkelljunga trogen under sina 78 år. Gick realskola 4 år i Örkelljunga och gymnasiet i Klippan Det gick inga skolbussar på den tiden och han har cyklat ett par tusen mil till skolan under årens lopp.
Efter några år på Länsstyrelsen i Halmstad och Kristianstad, där han ”skrev på” körkort och skötte licens för älgjakten, kom han åter till Örkelljunga 1981 där han tog över familjegården i V Ringarp. Han började på socialförvaltningen därefter blev han kommunsekreterare, kanslichef och kommunchef.
Hans stora intresse har varit flyg och har haft flygcertifikat. Hans stora ointresse är sport i alla former.
 
Stig Karlsson
Föddes i Hålshult på sina föråldras lantbruk. Hans stora intresse har varit musik och redan som 5-åring fick han sitt första dragspel och uppträdde som 7-åring. Efter att lärt sig spela gitarr kom han med i gruppen Flintstones. Han har varit med och grundat gruppen Ardy Millers 1965. 1967 fick han erbjudande om att köpa butiken som han döpte till Stigs Musik. 1974 byggde han villa i Björnamossa och senare köpte han fastigheten i Snoggarp utanför Munka-Ljungby.
2013 utökades butiken då han köpte Tofts fastighet och startade med vitvaror vilket han menar har varit räddningen för butiken.
Lennart Johansson
Lennart skulle egentligen haft sitt mini-ego föredrag men tiden räckte inte och vi får vänta till i höst på att höra hans föredrag.
 
 
Nästa möte 29 maj: Hans Wallmark – Att leda försvarsberedningen
 
 
Veckobrevs skrivare
Lars-Rune Svensson